Bekijk onze andere klant-cases
Bekijk onze andere klant-cases

Al 130 jaar denkt GEKA Bouw mee met hun klanten. Wij dachten mee met GEKA Bouw en ontwikkelenden gezamenlijk een full-width website

Dynamische Website

Wij dachten mee met GEKA Bouw en ontwikkelenden gezamenlijk een full-width responsive website

GEKA Bouw is al 130 jaar actief met het meedenken en realiseren van land en waterbouw projecten. De website is een verlengde van de uitstraling en expertises van GEKA Bouw op zowel grafisch als technisch vlak.

Om de activiteiten van GEKA Bouw goed te presenteren hebben we de website full-width ontworpen. De website is ruim opgezet met veel ruimte voor het beeldmateriaal en is responsive (schaalbaar) voor optimale weergave op mobiele devices als smartphone en tablet.

De content begeleiding is verzorgd door By Lipman, waardoor we snel konden schakelen en binnen een maand konden opleveren.

www.gekabouw.nl

Projectdetails

 • Website: gekabouw.nl
 • Aanvang project: augustus 2015
 • Status: Voltooid
 • Producten:
  • Webdesign,
  • Ontwikkeling front-end
  • Ontwikkeling maatwerk back-end
  • Hosting,
  • SSL Certificering,
  • Zoekmachine optimalisatie

Front-end

Bij de nieuwe website van GEKA Bouw ligt de nadruk op de expertises en projecten van het (water)bouwbedrijf. De recente projecten worden direct bij binnenkomst op de homepage getoond. Dirdrect hieronder worden de links naar projecten en expertises getoond. Het menu is slechts twee lagen diep en daardoor eenvoudig in gebruik. Op de pagina's van de verschillende expertises staat een omschrijving.

Onder de projecten vind je een overzicht met de projecten van het bedrijf, inclusief de expertise waarin het project valt. Bij ieder project staat in de weergave aan de rechterzijde de projectkenmerken en mogelijkheid contact op te nemen met de betreffende projectleider voor extra informatie.

Hierdoor krijgt de bezoeker snel een duidelijk beeld van de verschillende projecten die GEKA Bouw kan uitvoeren. Onder de tekstuele omschrijving is een fotogallerij over de gehele breedte van de browser beschikbaar.

Backend

Om het beheer van de nieuwe site zo eenvoudig mogelijk te houden hebben we gekozen voor een maatwerk beheeromgeving. In deze omgeving kunnen de pagina's en de bijhorende (header)afbeeldingen beheerd worden zonder enige kennis van html of grafische software. Op dezelfde wijze kunnen projecten en nieuwsberichten beheerd worden op de website.

Naast paginabeheer is er een module toegevoegd voor het beheren van projecten op de website. De tekst en afbeeldingen kunnen de kenmerken van een project eenvoudig beheerd worden door slechts de waardes in te voeren in het beheersysteem.

De weergave van de pagina is op maat gemaakt, hierdoor is het niet nodig de kenmerken uit te lijnen. Zijn kenmerken niet beschikbaar of ingevoerd, dan worden deze niet weergeven op de website.

Responsive design

Om de nieuwe website van GEKA Bouw goed weer te kunnen geven om alle huidige devices, en ook om toekomstige modellen, hebben we ervoor gekozen deze responsive te maken.

Bij Responsive Webdesign worden tekst, afbeeldingen en opmaakelementen automatisch geschaald en passend gemaakt voor de resolutie van de smartphone of tablet. Bij responsive design draait het niet alleen om het ontwerp, maar ook om de gebruikerservaring.