Bekijk onze andere klant-cases
Bekijk onze andere klant-cases

We ontwikkelden de nieuwe apps en website van CorporatieGids

Dynamische Website & Apps

CorporatieGids is het portaal voor woningcorporaties met de nadruk op ICT, strategie en bedrijfsvoering.

Via fb.puur kwamen wij in contact met CorporatieMedia. Een bedrijf, dat met onze ervaring in online publishing voor niches, qua activiteiten precies in ons straatje past.

We hebben alle online uitingen van CorporatieGids aangepakt. Ten eerste hebben we een volledig responsive website ontwikkeld die qua uitstraling en techniek aansluit aansluit bij de huidige tijd en trends. Naast een vernieuwd uiterlijk hebben aanpassingen doorgevoerd om de conversie te verhogen en de bezoeker overzichtelijker nieuws en updates te presenteren.

Naast de website hebben we nieuwe native apps ontwikkeld voor Apple iOS en Google Android, waarbij we rekening hebben gehouden met een toekomstige lancering van de app op Windows 10.

 
www.corporatiegids.nl

Projectdetails

 • Website: corporatiegids.nl
 • Aanvang project: december 2015
 • Status: Voltooid
 • Producten:
  • iOS & Android apps,
  • Webdesign,
  • Maatwerkbeheeromgeving en website,
  • Hosting,
  • SSL certificering
  • Zoekmachine optimalisatie

Front-end

Bij de nieuwe website van CorporatieGids ligt de nadruk op de verschillende activiteiten van CorporatieGids. Deze activiteiten worden overzichtelijk op de homepage getoond met de nadruk op een opsomming van het (uitgelichte) nieuws. Onderaan de homepage en andere pagina's staat een overzicht van de andere activiteiten, zoals beurzen, magazines en het leveranciersportaal.

Alle activiteiten van CorporatieGids hebben een pagina, met een overzicht van de laatste edities of nieuws. Het menu is slechts een laag diep en daardoor overzichtelijk en eenvoudig in gebruik.

Het leveranciersportaal is een module waarin gezocht kan worden op bedrijven of per categorie van diensten die de leveranciers van ICT-diensten voor woningcorporaties aanbieden.

Backend

Om het beheer van de nieuwe site zo eenvoudig mogelijk te houden hebben we gekozen voor een maatwerk beheeromgeving. In deze omgeving kunnen de pagina's en de bijhorende (header)afbeeldingen beheerd worden zonder enige kennis van html of grafische software. Op dezelfde wijze kunnen nieuwsberichten en magazines beheerd worden op de website.

Naast beheer voor pagina's en updates is er een module toegevoegd voor het beheer van op de website vermelde leveranciers. De tekst, logo en categorieën waarin ze opereren kunnen eenvoudig beheerd worden door slechts de waardes in te voeren / aan te vinken in het beheersysteem. De weergave van de pagina is op maat gemaakt, hierdoor is het niet nodig de kenmerken uit te lijnen. Zijn kenmerken niet beschikbaar of ingevoerd, dan worden deze niet weergeven op de website.

iOS & Android apps

Veel bezoekers van CorporatieGids lezen de artikelen en updates via de apps. Ook deze hebben we aangepakt. De nieuwe apps zijn in stijl gebracht met de nieuwe website en nieuws en updates worden overzichtelijker gepresenteerd. Ook het leveranciersportaal is aangepast.

Native app

Om de app snel en gebruiksvriendelijk te laten zijn hebben we de nieuwe apps native gemaakt. De apps worden gevoed vanuit het beheersysteem van de website. Hierdoor is slechts een enkel beheer voor website en apps nodig.