Bekijk onze andere klant-cases
Bekijk onze andere klant-cases

Drie identiteiten van AmsterdamVerbindt op één Wordpress-basis

Vernieuwde website

Als je het getroffen hebt in het leven, doe dan op jouw beurt iets terug voor de samenleving.

De stichting Amsterdam Verbindt, die staat voor het verbinden en het versterken van jong en oud, arm en rijk, allochtoon en autochtoon, vroeg ons hun website een nieuwe impuls te geven.

We hebben gekeken naar de bestaande website en het beheer ervan. De website draaide reeds om een Wordpress installatie, maar het beheer ervan was niet optimaal. We hebben er voor gekozen een multisite beheeromgeving in te richten.

De website is hierna onderverdeeld in drie losse sites. Een algemene over de stichting en een losse voor beide initatieven. Hierdoor kan een project beter idividueel uitgelicht worden voor de juiste doelgroep. Op iedere pagina staan duidelijke links om de link met de andere initiatieven van de stichting niet te verliezen.

www.amsterdamverbindt.nl

Projectdetails

Koken in een andere keuken

Het kookproject "Koken in een andere Keuken" zorgt ervoor dat de daklozen van het Stoelenproject een warme maaltijd krijgen. Tevens brengt het project kansrijken in contact met een doelgroep mensen waar ze nauwelijks mee in contact komen.

kokenineenanderekeuken.nl

Jong West

Het Basisschool project "Jong West" probeert kinderen op basisscholen in sociaal zwakke buurten extra aandacht te geven met taal en rekenen en maakt kleine extra projecten mogelijk. Hier komen ook twee totaal verschillende doelgroepen uit dezelfde stad met elkaar in contact en helpen elkaar.

jongwest.amsterdamverbindt.nl

Multisite installatie

De website van Amsterdam verbindt draaide reeds om een Wordpress installatie, maar het beheer ervan was niet logisch. Gebruikers van de verschillende uitingen hadden toegang tot het gehele beheer. Om het beheer overzichtelijker te maken hebben we gekozen voor een multisite installatie.

Snelle updates

Doordat de website op een enkele installatie draait is het updaten van de drie sites eenvoudig. Aanpassingen in het template of updates van Wordpress worden op een locatie gedaan. Zodoende hoeft nieuwe functionaliteit in de teokomst ook maar een keer geactiveerd te worden.

De multisite oplossing biedt voor zowel gebruikers
als beheerder voordelen

Verhoogde conversie

Sneller aanmelden via de website

Om een hogere conversie op de website te realiseren is er gekozen om op iedere pagina een inschrijfformulier te plaatsen. Middels dit formulier kunnen geënteresseerden zich aanmelden om te helpen bij activiteiten of te koken voor dak- en thuislozen. Heirbij kunnen direct meerdere voorkeursdata worden doorgegeven.

AmsterdamVerbindt steunen?

Websteks draagt AmsterdamVerbindt een warm hart toe, dat kunt u natuurlijk ook doen. Zo kunt u als groep meekoken voor dak- en thuislozen. Meer informatie hierover vindt u op de website.

meedoen?